20 Ağustos 2009 Perşembe

Trabzonspor İşini İkinci Maça Bırakmadı





Trabzonspor , Avrupa Ligi Play- Off mücadelesinin ilk maçında Fransa’nın Toulouse takımı ile karşılaştı. Trabzonspor için sezonun en önemli hedefi olan Avrupa Ligi ne yazık ki daha ilk maçta son buldu. Maçta neler oldu filan aslında fazla önemli değil. Bu maçın esasında kayıp bir sezonun habercisi niteliğinde olduğunu ilerleyen süreçte daha iyi analiz etme fırsatı bulacağız.

Karşılaşma aslında denk bir mücadeleye sahne oldu. Denk olmayan ise Toulouse forveti Gignac oldu. Karşılaşmanın başlarında atmış olduğu mükemmel bir gol ile takımını öne geçirdi. Ardından çok geçmeden Trabzonspor Song’un karambolde adeta kör vuruşuyla kaydettiği gol ile beraberliği elde etti. Trabzonspor ilk yarıda daha fazla atak oynayan taraftı diyebiliriz. Lakin rakibin alan savunmasını mükemmel yapmasıyla ataklar sonuç vermedi. İlk yarı 1-1 beraberlik ile son bulurken ikinci yarı Gignac durumu takımı lehine 2-1 yaptı. Karşılaşmanın son anlarında ise Sissoko maçın skorunu tayin ederek karşılaşma 3-1 Fransız ekibinin lehine son buldu.

Trabzonspor’un yaşamış olduğu bu hezimetin sebeplerine değinmek gerek. Öncelikle en baştan başlanmalı. Trabzonspor başkanı Sadri Şener televizyon programlarında taraftarlarının Avrupa Ligi’nin önemini kavrayamadıklarına dair açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi başkana sormak istiyorum kendisi acaba o önemi kavrayabilmişmiydi. Trabzonspor takımını forvetsiz bırakmak hangi yüksek zekanın ürünüdür. Sadri Şener kendi ipini kendisi çekmiştir. Başkanlık statüsünün çok kısa sürede son bulacağını tahmin etmek zor değil.

Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos ise apayrı bir fiyasko örneğidir. Kendisi 2-3 aylık bir arayıştan sonra teknik direktörlüğe getirilince tepki gelmedi. İnsanlar hem tanımıyorlardı hem de artık bıkkınlık gelmişti kim gelirse gelsin kıvamındaydılar. Oyuncu tercihleri ile şu kısa sürede bizlere rüştünü ispat etti. Hem Diyarbakır hem de Toulouse maçlarında Trabzonspor seviyesinde hoca olmadığını gördük. Geçtiğimiz yıl övgüyle bahsedilen defansımız bu yıl yolgeçen hanına döndü. Forvetsiz bir takıma forvet transferi isteyeceğine sol kanat oyuncusu istiyorum açıklamasıyla futbol ile alakasız oluşu belliydi. Şahsen kendisini Lorant’a çok benzetmekteyim ve görevine uzun bir süre devam edemeyeceğini düşünüyorum. 2-3 hafta sonra takımın başında Metin Diyadin’i görürsek hiç şaşırmayacağım. Hatta çok iyi bir tercihtir yorumunu dahi şimdiden yapabilirim.

Trabzonspor’un kanserli organı taraftar bu maçı da boş geçmedi. Bir türlü yıldızı taraftarla barışmayan Tayfun Cora yine yuhalanarak sahayı terk etti. Oysa yuhalanması gereken Tayfun değil onu orada oynatanlardı. Bu futbolcunun kapasitesini hepimiz biliyorken kendisinin orada bir ikinci alternetifinin olmaması teknik direktör ve transfer komitesinin eksikliğidir. Eğer birileri yuhalanacaksa o yuhların adresi Tayfun olmamalıdır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ADAM GİBİ ADAM ZİYA DOĞANI İSTİYORUZ DEMİRELDE 6 DEFA GİDİP 7 DEFA GELMİŞTİ

Uzunoğlu dedi ki...

Ziya Doğan Trabzonsporda olsa olsa ancak kondüsyoner olur

Great White dedi ki...

Vallahi itiraz edecek bir şeyler aradım ama hiçbir şey bulamadım Engin:)

Eline sağlık ;)

Uzunoğlu dedi ki...

Soner aklın yolu bir demek ki :)