24 Ağustos 2009 Pazartesi

Trabzonspor Üç Maçlık Seri Yakalayarak İstikrarına Devam Ediyor






Trabzonspor deplasmanda Manisaspor ile karşılaştı. Son iki maçlık mağlubiyet serisine yeni bir mağlubiyet daha ekledi. Maçın detaylarına inmeye fazla lüzum yok. Karşılaşmanın 8. dakikasında Engin Baytar’ın şutu direkten döndü. Maçın 16. dakikasında ise Trabzonspor’un Manisaspor’da kiralık oynayan oyuncusu Promise Isaac takımını 1-0 öne geçirerek skoru tayin etti.

Trabzonspor cephesinden maça baktığımızda organize olamayan bir takımdan bahsedebiliriz. Takımın tek organize yönü Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda karşılaşmaya çıkmak için organize bir şekilde orada bulunmalarıydı. Şu oyuncu iyi oynadı gibi bir değerlendirmeye girmenin manası yok. Takım olarak çok kötü bir performans sergilediler. Mağlubiyeti hak ettiler demek haksızlık olmaz kanaatindeyim. Trabzonspor’un forvetlerinin daha dört resmi maçta siftah dahi yapmadıklarını bir not olarak düşmekte fayda var.

Hugo Broos geçtiğimiz yıl bir Yunan takımında sergilediği kümeye oynama performansını takım değiştirmesine rağmen hala devam ettirmektedir. Kimse ona bu takım şampiyonluğa oynuyor dememiştir diye düşünüyorum. Çünkü hiçbir akıl sahibi varlık şampiyonluk iddiasıyla oynayan takımı 1-0 mağlupken kulübede bacak bacak üzerine atıp etrafına gülücükler dağıtmaz. Maç sonrası açıklamasında futbol dehası Hugo Broos takım ruhunu oluşturduklarını beyan etmiş. Ben şahsen ruhtan vazgeçtim ortada bir takım bile yok. Hoca en fazla 3 hafta daha görevinin başında kalır bu gidişle. Zira ona tahammül edenlere Trabzonspor taraftarı tahammül etmez.

Bir başkan düşününki şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan takımını daha üçüncü maçında doksan dakika seyretme tahammülü gösteremesin. Oysa taraftarlar aynı takımı doksan dakika izleme tahammülünü gösteriyor. Sadri Şener, kulübü 1990 yıllarının anlayışıyla yönettiği için Trabzonspor daha ligin üçüncü haftasında lige havlu atmıştır. Sayın başkanım eserinizle gurur duyabilirsiniz. Selefiniz bu takıma Türkiye’nin bir çok stadyumunda “ Trabzonspor kümeye“ şeklinde bağırttırmıştı. Bunun üzerine siz de benim ne eksiğim var diyerek aynı yolda emin adımlarla ilerlemektesiniz. Vakit istifa vaktidir. Zira yapamadığınız ve layık olmadığınız görevde inat ederseniz isminizin saygınlığını zedeleyerek gitmek zorunda kalacaksınız.

0 yorum: