24 Ağustos 2009 Pazartesi

Trabzonsporda Transfer Skandalı: Drago Gabric


Trabzonspor kulübü bir süre önce Hırvatistan’ın Hajduk Split takımında Drago Gabric’i transfer etmişti. Bu transfer yapıldığı sırada hem gazetelerde yazılan hem de kulüp yöneticilerinin yakın çevrelerine söyledikleri rakam 2,4 milyon euro idi. Buraya kadar her şey normal seyrinde devam etmiş diyebiliriz. Yalnız Hajduk Split kulübünün bu transfer bedelini 2 milyon euro olarak açıklayınca akıllarda soru işareti bıraktı. Bahsi geçen paranın fazla olan 400 bin euro gibi bir bölümü nerede diye insan sormadan edemiyor. Bu yazıda bu soruya cevap arayacağız.

Trabzonspor kulübü yıllardır menejer Adnan Demir ile çalışmaktadır. Bu bağda kulüp içinde Adnan Demir ile ticari ortaklığı olan bir duayenin alakası var mı bilinmez. Trabzonspor forvet ihtiyacı olmasına rağmen bu açığını kapatmak yerine 2 alternatifi olan bir bölgeye tamamen mantıksızca transfer yapmak ister bu süreçte. Konuşulan oyuncu Drago Gabric olur. Oyuncunun menejeri Adnan Demir aynı zamanda Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos’unda menejeridir. Tam bu sırada Hugo Broos takımın yurtdışı kampında Gabric transferinin gerekliliğine dair açıklamalarda bulunur. Bu açıklama üzerine görüşmeler yoğunlaşarak transfer bitirilir.

Trabzonspor kulübünün içerisinde oyuncu transferlerinde adeta komisyonculuk yapan kişilerin varlığı artık şehirde ciddi ciddi konuşulmaya başlanmış haldedir. Takımı rant kapısı olarak gören art niyetli insanlar icra makamına yerleşmiş durumdadır. Bu transfer skandalının yansımaları ilerleyen günlerde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır.

0 yorum: