7 Ağustos 2009 Cuma

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-Off Maçında Rakibi Toulouse




UEFA Avrupa Ligi play-off kuraları bugün çekildi. Buna göre Trabzonspor'un rakibi Fransa'nın Toulouse oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarının ilki 20 Ağustos tarihinde Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak. Rövanş ise 27 Ağustos tarihinde Fransa'da oynanacak.

Toulouse geçtiğimiz yıl Fransa ligini dördüncü sırada tamamlayarak UEFA kupasına katılma hakkı elde etmişti. Toulouse takımın kalesini geçtiğimiz yıl Le Mans takımında forma giyen Yohann Pele korumaktadır. Rakibimizin defansında oynayan futbolculardan en önemlisi Arjantin asıllı Mauro Cetto'dur. Moussa Sİssoko ise genç bir yetenek olarak karşımızza çıkmaktadır. Toulouse alt yapısından yetişerek A takıma kadar yükselmiştir. Bu takımın en kuvvetli bölgesi ise hücum hattı olarak önümüze çıkmaktadır. Gineli Fode Mansare ve Andre-Pierre Gignac bu takımın gol yükünü çekmektedir. Andre-Pierre Gignac geçtiğimiz yıl 24 golle Fransa liginin gol kralı olmuştur. Buna karşın Fode Mansare'nin geçtiğimiz yıl parlak bir performans sergilediğini söyleyemeyiz.

Trabzonspor açısından bu kurayı değerlendirecek olursak çok zor bir rakiple eşleştiğimizden bahsedemeyiz. Toulouse bizim ekibimizin eleyebileceği bir rakip ama tur garanti gibi bir yaklaşımdan da bahsedemeyiz. Trabzonspor'un hazırlık maçlarında göstermiş olduğu performans ciddi bir şekilde bu maçlara yansıtılabilinirse Avrupa Ligi kuralarına kalmak hiç zor olmaz Trabzonspor açısından.

Fransız taraftarlar şimdiden sevinç çığlıkları atmaya başladılar. Yerlerinde olsam bende aynısı yapardım. Trabzonspor'u pek tanımadıklarından hafife alıyorlar. Korkarım sonları hüsran olacak. Trabzonsporumuza Avrupa arenasına başarılar diliyorum.

0 yorum: