8 Ağustos 2009 Cumartesi

Trabzonspor Yeni Sezona Şanssızlığını Kırarak Başladı





Trabzonspor yeni hocasıyla çıktığı ilk resmi karşılaşmada gülen taraf oldu. Rakibi şimdiye kadar oynadığı maçlarda Trabzonspor'a karşı üstünlüğü olan Sivasspor idi. Rakibini 2-1 mağlup ederek yeni sezona üç puan ile merhaba dedi.

Karşılaşmanın daha 10. dakikasında Alanzinho'nun sol taraftan yaptığı ortayı takip eden Selçuk İnan takımını 1-0 öne geçirirken Trabzonspor'un yeni sezonda ilk golünü kaydetti. Bu golün bir başka özelliği ise geçtiğimiz sezonun ilk golünü de Selçuk İnan'ın kaydetmiş olmasıydı. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarı daha zevkli bir karşılaşma izleme fırsatı buldu futbolseverler. Dakikalar 48'i gösterirken Sivasspor oyuncusu Kamanan ceza sahası dışından güzel bir vuruşla beraberliği sağladı. Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos ilerleyen dakikalarda yapmış olduğu Selçuk-Ceyhun değişikliği ile adeta maçı kendi takımının lehine çevirdi. Oyuna giren Ceyhun Trabzonspor orta sahasına hareketlilik getirdi. Ayrıca uzaktan çektiği şutlarla Sİvasspor kalecisini zor durumda bıraktı. 67. dakikadan 30 metreden kaleyi yoklayan Ceyhun'un vuruşuna üst direk müsade etmedi. Bu şut aslında ilerleyen dakikalarda Sivasspor'u yıkacak olan golün habercisiydi. Dakikalar 78'i gösterirken Ceyhun bu sefer 25 metreden çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. Maçın geri kalan bölümü Trabzonspor'un tartışmasızca üstünlüğü ile geçti. Bu sonuçla Hugo Broos Trabzonspor takımının başında çıktığı ile resmi maçta gülen taraf oldu.

Karşılaşmayı değerlendirecek olursak Tranzonspor takımının orta sahasının maçın kaderini tayin ettiğini söyleyebiliriz. Trabzonspor adına atılan iki golde de orta saha oyuncularının imzası vardı. Ayrıca orta sahada yapılan pas trafiği adeta Sivasspor takımının başını döndürdü. Buna karşılık pas özelliği olmayan Sivasspor orta saha oyuncuları Trabzonspor'un ekmeğine adeta yağ sürdüler. Bitiriciliği iyi olmayan forvete sahip Trabzonspor'un bu sezon en önemli bölgesinin orta saha olacağını ve takımın gol yükünü bu bölgede oynayan oyuncuların çekeceğini söyleyebiliriz. Trabzonspor bu oyun şablonuyla yeni sezonda taraftarlarına umut vermiştir dersek yanılmayız.

Karşılaşmanın hakemine ayrıca değinmek istiyorum. Halis Özkahya orta seviyede bir maç yönetti. Skora etki edecek bir hata yapmadı. Bir kaç pozisyonda yanlış karar verdi diyebiliriz ama bu hatalar önemsenip, üzerine konuşulacak türden hatalar değildi. Tek eksikliği hemen hemen her pozisyondan sonra Sİvasspor oyuncuları tarafından azarlanırken kartına başvurma cesaretini gösterememesiydi. Hakemlik kurumunun aciz duruma düştüğü bir maçı Halis Özkahya sayesinde izlemiş olduk.Umarım gelecek maçlar için bu yönettiği karşılaşmadan özellikle bahsettiğim bu konuda dersler çıkarmıştır.

0 yorum: