26 Ağustos 2009 Çarşamba

Trabzonspor Yönetiminin Şark Kurnazlığı





Trabzonspor , 25 Ağustos 2009 günü Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda olağanüstü genel kurul düzenledi. Bu genel kurulun amacı mevcut yönetimin kulübe ait gayrimenkullerin kiralama süresini uzatmak istemesiydi. Trabzonspor tüzüğüne göre bu gayrimenkullerin yönetim kurulunca genel kurula sorulmadan 10 yıl süreyle kiralanabilmesi mümkündü. Bunu yeterli görmeyen Trabzonspor yönetimi bu süreyi uzatmayı talep etti.

Takımın saha sonuçlarının kötü bir seyir arz etmesi sebebiyle gergin bir kongre gerçekleştirildi. Yapılan oylamada bu yetki verecek yeterlilikte oy sayısına ulaşılamayınca kongre yaşanan gerginliklerin bahanesiyle iptal edildi.

Konu ilk bakışta masumane bir talep gibi görünebilir. Lakin derinlemesine incelendiğinde bir şark kurnazlığı, bir art niyetlilik kendisini bu konuda barındırmaktadır. Sadri Şener yönetimi kulübü borç batağına sürüklemiş haldedir. 40 trilyon borç ile devraldıkları kulübün borcunu 150 trilyona ulaştıran bir yönetime kulüp üyeleri haklı olarak güvenlerini yitirmişlerdir. Kongrede yaşanan gerginliklerin ana sebebi bu güven eksikliğidir. Trabzonspor kulübünün önümüzdeki 5 yıllık gelirleri ipotek altına alınmışken kulübün geleceği bu iş bilmezlere terk edilemezdi.

Trabzonspor üyelerinin binlerle telaffuz edildiğini varsayacak olursak bu olağanüstü genel kurulun yüz kişilik bir salonda yapılması samimiyetsizliğin göstergesidir. Üstelik kulüp üyelerine bu genel kurul hakkında bir davette gönderilmemiştir. Oldu bittiyle Trabzonspor’un tüm geleceğini heba etmek isteyen yönetim kurulu bu sefer bunu başaramamıştır.

Bu krizin üzerine hemen ortaya istifa haberleri atıldı. Eğer o istifa gerçekleşseydi Trabzonspor taraftarları memnun olacaklardı. Bunu fark eden ve kendisine yalvarılmayacağını anlayan Sadri Şener hamasi söylemlerle kulübün başında kalacağını beyan etti. Sadri Şener dönemi Trabzonspor için bugün bitmiştir. Sadece şu anda hatalarında ısrar eden bir yönetim kurulu var. 3-5 hafta içerisinde o hataların sonuçları onları istifaya zorlayacaktır.

0 yorum: