10 Ağustos 2009 Pazartesi

Turkcell Süper Lig 1. Hafta






İstanbul BŞB 1:1 Beşiktaş
Sİvasspor 1-2 Trabzonspor
Diyarbakırspor 2-2 Ankaragücü
Antalyaspor 0-1 Ankaraspor
Gaziantepspor 2-3 Galatasaray
Denizlispor 0-2 Fenerbahçe
Manisaspor 0-0 Eskişehirspor
Gençlerbirliği 0-0 Kayserispor
Bursaspır 2-1 Kasımpaşaspor

Turkcell Süper Lig ilk haftasıyla futbolseverlere merhaba dedi. Bu haftadan çıkartabileceğimiz en önemli sonuç bu sezon kıran kırana bir lig izleyeceğiz. Geçtiğimiz sezon ligimizde yine heyecanlı bir mücadele izlemiştik yalnız bu yıl aynı heyecanın yanına ekstradan kalitenin de eklendiğini söylememiz güç değil.

Sezonun ilk maçı bir sürpriz skorla son buldu. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Beşiktaş deplasmanda İstanbul BŞB takımıyla 1–1 berabere kalarak ilk maçında iki puan bıraktı. Defansif anlamda iyi bir takım olan Beşiktaş hücum zenginliğini takım bünyesinde gerçekleştiremezse geçtiğimiz sezon elde ettiği başarının epeyce uzağında kalabilir. Onca transfer yapan bir kulüp bu açığını kapatmayı elbette düşünmektedir. Bu karşılaşmadan bahsederken İstanbul BŞB takımında İbrahim Akın’ın atmış olduğu gole değinmemek olmaz. Bireysel yeteneği ile adeta tek başına, takım savunmasını Türkiye standartlarında üst seviyede olan Beşiktaş’ın neredeyse tüm defansını çalımlayıp attığı gol çok güzeldi.

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Sivasspor ise sahasında Trabzonspor’u ağırladı. Her iki takımı bir önceki sezon kaldıkları yerden değerlendirecek olursak birisinin ilerlediğini diğerinin gerilediğini görüyoruz. Trabzonspor inanılmaz bir pas yüzdesiyle oyuna hakim olup forvetsiz bir şekilde dahi pozisyonlar bularak maçı 2-1 kazanmayı bildi. Bu maçtan yola çıkarak bu yıl Trabzonspor’u yenmek isteyen takımların inanılmaz derecede mücadele etmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Sivasspor ise geçtiğimiz yıla göre neredeyse ters orantılı bir performans sergiledi. Takımdaki yanlış transfer politikası Sivasspor’un çok zor bir sezon geçirmesine sebep olacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl hatırladığımız mücadele azmi bile neredeyse kalmamış. Alınan oyuncular o azmi sergileyebilecek nitelikte oyuncular olmadığı için Sivasspor’un bu yıl takım ruhuna erişebilmesi pek mümkün görünmüyor.

Diyarbakırspor sezonun ilk haftasında sahasında Ankaragücü’nü ağırladı. Ankaragücü adına Ceyhun Eriş’in attığı 2 frikik golü maçta görsel anlamda futbolseverlere zevk veren detaylardı. Diyarbakırspor bu maçta aldığı bir puan ile kendileri açısından lige iyi bir başlangıç yaptılar. Yalnız Ziya Doğan gibi bir futbol düşmanı ile gidebilecekleri nokta bellidir.

Ankaraspor ilk haftada Antalyaspor deplasmanından son dakika golü ile üç puan aldı. Bu mevsimde, o şartlarda oynayıp öyle ya da böyle üç puan ile geriye dönmek önemli bir başarıdır. Manisaspor-Eskişehirspor ve Gençlerbirliği-Kayserispor maçlarından ise gol sesi çıkmadı. Kayserispor’un bir önceki sezon kronikleşmiş berabere kalma hastalığı bu sezon da devam ediyor. Bursaspor ise sahasında konuk ettiği ligin yeni ekibi Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ederek adeta geçtiğimiz yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz dedi.

Galatasaray kurmuş olduğu kaliteli kadrosuyla Gaziantep deplasmanındanüç puan ile döndü. Beklenen bir sonuçtu diyebiliriz. Fenerbahçe ise başının belası Denizlispor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek kendi geleneğinin aksine lige iyi bir başlangıç yaptı. Bu maçta ne hikmetse yine bir elektrik kesintisi yaşandı. Sanırım o stada sarı Lacivertli formalar ile elektrik kabloları arasında garip bir iletişim var ve karşılaşınca kısa devre yapıyorlar.

İlk haftanın en başarılı takımı Trabzonspor olmuştur diyebiliriz. Sivas gibi zor bir deplasmandan üstelik Trabzonspor’un Sivasspor fobisini de göz önüne alarak aldıkları galibiyet kanaatimce ilk haftanın en önemli olayıdır. Bu maçta Ceyhun’un atmış olduğu gol haftanın en güzel golü şeklinde kategorize edebileceğimiz nitelikte bir goldu. Haftanın en başarılı teknik direktörü ise yine Trabzonspor’un hocası Hugo Broos demezsek ayıp olur. Bunca güzellik onun eseri ne de olsa

0 yorum: