28 Temmuz 2009 Salı

Anderlecht , Sivasspor'a Futbol Dersi Verdi




Sivasspor kulüp tarihinde ilk defa bir Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Rakibi Belçika'nın güçlü ekiplerinden Anderlecht idi. Karşılaşma öncesinde bu maç için tahmin edilen sonuç maç sonucu olarak karşımıza çıktı. Sivasspor takımının bu büyük arena için çok yetersiz olduğunu bu maç ispat etti.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Anderlecht hızlı başladı. Maçın ile yarısı adeta Sivasspor'un kalecisi Petkovic ve defans oyuncuları ile Anderlecht arasında oynanıyor gibiydi. Bu durum Anderlecht adına daha ilk yarıda meyvesini vermeye başladı. Maçın 18. dakikasına gelene kadar Anderlecht takımı Sivasspor kalesinde önemli pozisyonlar yakalamış fakat bu pozisyonları gole çevirememişti. 18. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde kaleci Petkovic'in büyük hatasını değerlendiren De Sutter takımı adına maçta birinci golü kaydetti. Bu golde payı büyük olan Petkovic'in ilerleyen dakikalarda aynı kötü performansı sergilemesi Sivasspor adına yıkım oldu. 22. dakikada Bousoufa takımın ikinci golünü kaydetti. İki takım arasında kalite farkı bariz ortadayken bu kadar golle bu maç bitemezdi.32. dakikada ise sahneye Chatelle çıkarak farkı üçe çıkardı. İlk yarı ev sahibi ekibin 3-0 gibi net bir skor üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Anderlecht oyunu rölantiye aldı. Bu sebeple ilk yarıya göre biraz daha görünen Sivasspor cılız ataklar bulmaya başladı ancak bir sonuç alamadı. Maç böyle biter denilen bir sırada De Sutter sahneye bir defa daha çıkarak 76. dakikada kendisinin ikinci takımının dördüncü golüne imza atarak skoru 4-0 yaptı.Dakikalar uzatma bölümünü gösterirken bu kez Frutos çok şık bir golle maçın skorunu tayin etti.

Sivasspor bu skorla Şampiyonlar Ligi macerasını devam ettirmeyi mucizelere bıraktı. Anderlecht ekibi rövanş müsabakası için Sivas'a turistik bir gezi düzenleyecekler.

Bülent Uygun'un maç öncesi açıklamalarında dualarla başarılı olacaklarını ima eden bir açıklaması vardı. Dua insana olumlu bir etki yapıp ona huzur verebilir ama duanın futbolda pek bir yeri yoktur. Öyle olsa idi Al İttihad takımı her yıl kıtalararası şampiyonu olurdu. Çağdaş futbolda başarılı olmak istiyorsanız onun gereklerini yapacaksınız öncelikle. Haddini bilmeyenlerin haddini el oğlu böyle bildirir. Sivasspor'un Avrupa macerası bitti diyebiliriz ama onlar adına sıkıntılı bir lig başlayacak. Bu mantalite ve oyun yapısıyla Süper Lig mücadelesinde çok sıkıntı çekeceklerini kestirmek zor değil.

1 yorum:

YILMAZ dedi ki...

Sivas en büyük hatayı yabancılarını satarak yaptı. Hadi Bilicanın satılması kaçınılmazdı. Ancak Sylla , Diaalo , Tum ve Balilinin satılması hem orta sahadaki uyumu hemde forvet hattındaki üretkenliklerini yok etti.... Buda zaten zayıflayan defansın üzerie yük binmesine neden oldu. Azıcık futbol oynamasını bilen her takıma karşı Sivas büyük zorluklar yaşayacaktır. Forvettede Ersen Martin asla Sivas' ın aradığı özelliklere sahip birisi değil.