17 Temmuz 2009 Cuma

Sivasspor’un Rakibi Anderlecht




http://www.anderlecht-online.be/players.php?lang=dui


Takımın tam adı Royal Sporting Club Anderlecht’tir. Belçika futbolunun en önemli takımıdır. 1908 yılında kurulan Anderlecht’in renkleri mor ve beyazdır. Anderlecht 1983’ten beri Constant Vanden Stock isimli stadyumda maçlarını oynamaktadır.

Anderlecht 29 kere Belçika şampiyonluğunu, 9 kez Belçika Kupası’nı, 8 kez Belçika Süper Kupası’nı kazandı. 1983 yılında mor-beyazlı ekip, Benfica’yı yenerek UEFA Kupası’nın sahibi olmuştur. 1976 ve 1978 yıllarında ise Bayern Münih ve Liverpool’a karşı galip gelerek Avrupa Süper kupasının sahibi olmuştur.

Yetenekli bir ekibe sahip olan Anderlecht takımında bazı isimler ön plana çıkmaktadır. Kuşkusuz bunların başında Lucas Biglia gelmektedir.Kendisi 2007 yılında Belçikada yılın genç oyuncusu seçilmiştir. 1986 doğumlu Arjantinli orta saha oyuncusu Biglia hemen hemen her transfer döneminde adı önemli kulüplerle anılacak kadar kaliteli bir oyuncudur. Orta saha hakimiyetini Sivasspor Biglia’yı ekarte etmeden elde edebilmesi imkansız. Hatta maçların kilit oyuncusu Biglia olur demek şimdiden mümkün. Tom De Sutter, Mbark Boussoufa , Roland Juhasz, Guillaume Gillet ve Jan Polak Anderlecht’in diğer dikkat çeken oyuncularıdır.

0 yorum: