8 Temmuz 2009 Çarşamba

TÜRK FUTBOLUNUN YÜKSELEN DEĞERİ SERCAN YILDIRIM

Son yıllarda kaliteli genç oyuncuların yetişmesi bakımından tüm alt yapı problemlerine rağmen Türkiye önemli noktada bulunmaktadır. Bu jenerasyonun en önemli temsilcilerinden bir tanesi Bursaspor’un genç forveti Sercan Yıldırım’dır. Sercan son bir sezondur Türk futbolseverlerin izleme fırsatı bulduğu bir oyuncudur. Futbol ile ilgilenenler ise Sercan’ın yeteneğini o daha alt takımlarda oynarken farketmişlerdi. Son sezonda süper ligde göstermiş olduğu performansla gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında önemli kulüplerin ilgisini çekmeyi başarabilmiştir. Sercan’ın futbolcu özelliklerinden bahsedecek olursak kendisi son vuruşları mükemmele yakın olan nitelikte bir golcüdür dersek yanılmış olmayız. Genç yaşına rağmen böylesine bir niteliğe sahip olması onun gelecekte yeteneklerini daha fazla göstereceğine dair öngörümüzü doğrulayacak bir kanıt niteliğindedir. İlerleyen yıllarda onu Avrupa’nın önemli takımların önemli bir oyuncusu olarak görebileceğimizi düşünmekteyim. Zira o en yetenekli Türk futbolcusudur.

Transfer sezonu içinde olduğumuzdan dolayı Sercan hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli takımların transfer listesinde bulunmaktadır. Basından edindiğimiz bilgilere göre Fenerbahçe ve Man. City takımları bu oyuncuyu kendi kadrolarında görmeyi ciddi ciddi istemektedir. Bahsedilen rakamlar dahi onun kalitesini belgeler niteliktedir. O yaşta 9 milyon euro bonservis bedelinden bahsedilen bir Türk oyuncusu bulunmamaktadır. Bu ücret Bursaspor için çok cazip bir fiyattır. Malum Anadolu takımları dediğimiz sınıflamada bulunan takımlarımız kulüpleri yetiştirmiş oldukları oyuncuları büyük kulüplere satarak döndürmektedirler. Bu sebepledir ki bu takımların tarihte ne bir başarısı olmuştur ne de ciddi ciddi büyük hedefleri. Bu mantaliteye sahip bir kulübün oyuncusunu satmaması biraz zor görünmektedir. Yalnız Bursaspor yönetiminin bu konuda bir çekincesi bulunmaktadır. Bursaspor taraftarları Sercan’ın gitmesi halinde kulüpten desteklerini çekeceklerini ve kombine almayacakları tehditini yönetimlerine bildirmişlerdir. Bu nedenle Bursaspor yönetimi bu transferin yurt içinde bir takıma olmayacağı şeklinde açıklama yapmak zorunda kalmıştır. Sercan ise kulübüne duymuş olduğu aidiyet ile futbolseverlerin sempatisini kazanmayı başarmıştır. Büyük kulüplerle adı anılıp hemen kulübüne yüz çeviren nice oyuncu tanıdık , tanıyoruz, tanıyacağız bu topraklarda. Sercan’ın bu tavrından yola çıkarak onun takım ruhuna adapte olabilme özelliğinin üst seviyede olduğunu düşünebiliriz. Günümüz futbolunda bu özellik çok önemli bir yere sahiptir. Profesyonelliğin yanında futbolcuların amatör ruhlarının olması onların performansına olumlu olarak yansır. Sercan bu farkı yaratabilecek niteliktedir.

Sercan’ın taraftarı olduğum Trabzonspor takımında oynamasını çok isterim. Lakin bu çok çok düşük bir ihtimal olarak görülmektedir. Onun için en doğrusu genç yaşta Avrupa futboluna adapte olabilmesi ve oradaki gerekli futbol kültürünü edinmesi bakımından İngiltere’de futbol yaşamına devam etmesidir. Böyle bir durumda ileride dünyanın en önemli golcülerini saymaya kalktığımızda ilk üç içerisinde Sercan ismini telaffuz edeceğimize dair inancım çok büyüktür.

Not: Bu satıların yazarı hayatının hiçbir döneminde Busraspor’a hiçbir şekilde sempatiyle dahi bakmamış birisidir. Sercan ile hiçbir şekilde diyaloğu yoktur. Tamamıyla bir futbolseverin kendince gözlemleridir.

0 yorum: