21 Temmuz 2009 Salı

Fenerbahçe'nin İki Yeni Brezilyalısı




Uzunca bir süredir Brezilya pazarında futbolcu aramayı sürdüren Fenerbahçe sonunda muradına erdi. Corinthias Forması giyen İki Brezilyalı ile anlaşan Fenerbahçe böylelikle Brezilya ekolünü devam ettireceklerini göstermiş oldu.Sol kanat mevkisinde oynayan Andre Dos Santos ile defansif orta saha oyuncusu Cristian Oliveira Baroni Fenerbahçenin yeni yabancıları oldular.

Cristian Oliveira Baroni

25 Haziran 1983 tarihinde Brezilya’nın Belo Horizonte bölgesinde doğan Cristian Oliveira Baroni Brezilya Serie A takımlarından Corinthians’ta forma giyiyordu.

Futbol kariyerine Brezilya’nın Atletico Paranense takımında başlayan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu bu kulüpte forma giydiği 57 maçta 6 gol kaydetti.
2007 - 2008 yıllarında Atletico Paranense takımından Flamengo’ya kiralık olarak giden Cristian 45 maçta görev aldı ve fileleri 2 kez havalandırdı.
2008 yılının sonunda Corinthians takımına transfer olan başarılı orta saha oyuncusu 13 maçta 90 dakika forma giydi ve 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.Brezilya Serie A liginde toplamda 60 maçta forma şansı bulan Cristian Oliveira 4 gole imza atarken, 4′te asist yaptı… Defansif anlamda agresif bir görünüm çizen Cristian Oliveira’nın buna rağmen faul problemi bulunmuyor. 25 yaşındaki oyuncu profesyonel kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gördü…
Cristian 2005 yılında Brezilya Kupası’nı, 2008 yılında Taça Guanabara, Rio Janeiro şampiyonasını ve Serie B şampiyonluğunu kazanırken, Corinthians ile Paulista liginde zafere ulaştı.


Andre Clarindo dos Santos

8 Mart 1983 doğumlu Andre Clarindo dos Santos Brezilya’nın Corinthians kulübünde forma giyiyordu.
Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başlayan 26 yaşındaki sol bek, 1,80 boyunda ve atletik yapısıyla Brezilya’nın efsane oyuncularından Cafu’ya çok benziyor. Sol ayağını raket gibi kullanabilen Andre Santos, saha içinde çabukluğu ile ön plana çıkıyor.
2005-2006 yıllarında Flamengo ve Atletico Mineiro takımlarında forma giyen Andre Dos Santos, 2008'den beri Corinthians’ta oynuyor…
Sergilediği futbolla Brezilya Milli Takımı’na kadar yükselen Andre Dos Santos 2009 Konfederasyon Kupası’nda Brezilya’nın Mısır’a karşı oynadığı maçta ilk kez milli oldu. Andre dos Santos bu maçtan sonra turnuva boyunca Brezilya Milli Takımı ile ilk 11′de maçlara çıktı ve final mücadelesinde de yer aldı.
2004 Santa Catarina liginde şampiyonluk yaşayan Andre Dos Santos, 2006 ve 2009′da Brezilya kupasını, 2006 ve 2008′de Brezilya ikinci ligini ve 2009 Paulista şampiyonluğunu kazandı. Andre Dos Santos aynı zamanda bu şampiyonanın en iyi sol beki seçildi.
Brezilya Milli Takımı’nda 5 maçta forma giyen Andre Dos Santos 2009 kariyerinin en büyük başarısı olan Konfederasyon Kupası şampiyonluğunu elde etti.
Konfederasyon kupası boyunca Brezilya Milli Takımı’nın en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Andre Dos Santos takım oyuncusu karakteriyle dikkat çekiyor.Sol kanatta yaptığı çıkışlarla Brezilya’nın efsane oyuncusu Fenerbahçeli Roberto Carlos’u andıran genç oyuncu, defansif bir pozisyonda oynasa da ofansif anlamda rakip takımlar için büyük bir tehdit oluşturabiliyor.

0 yorum: