17 Temmuz 2009 Cuma

Sivasspor’un Şampiyonlar Ligi Macerası







Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları bugün çekildi. Bu kurada ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Sivasspor’un rakibi belli oldu. Buna göre Sivasspor’un rakibi Belçika’nın köklü ekiplerinden Anderlecht oldu. Sivasspor ilk maçı 28-29 Temmuz'da Belçika'da, rövanşı ise 4-5 Ağustos'ta Sivas'ta oynayacak.

Bu kurayı Sivasspor açısından değerlendirecek olursak kötünün iyisi şeklinde nitelendirebiliriz. Zira olası rakipler arasında Türk takımlarına daima ters gelen Yunan ekiplerinden Panathinaikos, geçtiğimiz yıl İstanbul’da oynanan Uefa kupası finalinde gülen taraf olan Shaktar Donetsk,önemli bir futbol kültürüne sahip Celtic, yine Yunan takımı Olympiakos gibi ekipler bulunuyordu. Anderlecht bu ekiplerin içerisinde en zayıf halka niteliğine sahip bir rakip konumunda bulunmaktadır.

Yalnız unutulmamalıdır ki en zayıf halka diye nitelendirdiğimiz Anderlecht , ülkemizi temsil edecek olan Sivasspor takımından birkaç gömlek daha üstün bir takımdır. Geçmişte Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında eşleşmiş ve bu ekiplerimize karşı üstünlük kurmuş bir takımdır. Bu sebeple Sivasspor’un işinin çok zor olacağını şimdiden kestirebiliriz. Elemeyi geçmesi akıl ölçülerine göre neredeyse imkansıza karşılık gelmektedir.

Bu vesileyle Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek tüm ekiplerimize başarılar diliyoruz. Zira alacakları her puan ülke puanımızı etkileyecektir.

0 yorum: