14 Mart 2010 Pazar

Diyarbakırspor Harakiri Yaptı






Diyarbakırspor'un son günlerde hangi konuda gündemde olduğu malum. Sürekli yazılıp duruldu eğer hukuk işlerliğini yitirirse orman kanunu uygulanmaya başlar orman adamları tarafından. (Orman adamları tabiri Diyarbakır halkını değil Diyarbakırspor'un bu hale düşmesine sebep olanları kapsamaktadır)

Bugün oynanan İstanbul Büyükşehir Belediye ile Diyarbakırspor karşılaşması yine saha olayları nedeniyle tamamlanmadan tatil edildi. Bu durumu irdelemeden önce bu durumun doğuracağı sonucu irdelemek gerek. Eğer hukuk kuralları işlerse Diyarbakırspor önümüzdeki hafta içi küme düşecektir. Bir sezon içerisinde iki kere hükmen mağlubiyet TFF talimatnamesine göre küme düşme cezasını gerektirmektedir. Gereği yapılırsa hak edilmiş bir ceza olacaktır kanaatimce.

Diyarbakırspor'un geçtiğimiz hafta taraftarlarınca yapılan taşkınlık sonunda kulüp yönetimi bu taraftarlara sahip çıkarak kendileri için bu kötü sonun zeminini hazırlamışlardır. Yapılanlara onlarda bunu yapmıştı diye sahip çıkmak kitlelere haksızken hak vermek anlamına gelmektedir. Bu hafta seyircilerinin sahaya girmesi yönetimlerinden aldıkları güç ile alakalıdır.Diyarbakırspor basın sözcüsünden acaba bu maç için de buradaki insanları anlamak lazım şeklinde bir açıklama duyarmıyız bilmem ama kendisi artık küme düşmüş bir takımın basın sözcüsüdür. Bu da yönetim olarak ne kadar başarısız olduklarının bir göstergesidir.

Sonuç olarak Diyarbakırspor, taraftarı sebebiyle futbolumuzda bir yüz karası olarak yerini almıştır. Böyle bir camianın süper ligde zaten yeri yoktur. Eğer bir takımın son iki maçı tamamlanamıyorsa suçu başka yerlerde arayana kadar sorumluların aynaya bakması daha doğru bir davranış olur.

0 yorum: