21 Mart 2010 Pazar

Bir Galibiyetin Anatomisi

Bugüne kadar yazmış olduğum blog yazılarımda tarafsız olmaya çaba harcamıştım ama bu sefer öyle olmayacak. Trabzonspor'u bir Trabzonsporlu gibi dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışalım.

İlk fotoğrafımız maç öncesinden bir kare. Trabzonspor ve Galatasaray takımları maç öncesi ısınma hareketleriyle son hazırlıklarını yapıyorlar. Bu arada tribünler yavaş yavaş dolmak üzere. Son zamanlarda Avni Aker'deki özel yeri olan maçlardan birisine şahitlik edeceklerini biliyor gibiler. Gerçi içimizde bir tedirginlik yok değildi.



Bir diğer fotoğrafımız yine maç öncesinden. Her iki takım oyuncuları ve karşılaşmanın hakemleri seranomi için hazır durumdalar. Basın ordusuna dikkat etmekte fayda var. Büyük çoğunluğu üzgün bir şekilde ayrıldılar Trabzon'dan maç sonucu itibariyle.




Maçın başlamasına saniyeler kalmıştır artık.Fotoğrafta Trabzonspor oyuncularının kenetlenmesi dikkatimizi çekiyor. Kim derdi ki o kenetlenme güzel bir galibiyetin habercisi diye.





Daha maçın başları. Sanırım Keita'nın topuğuna 3-5 el ateş etti Trabzonspor taraftarları. Zira o kadar taklayı ancak o denli bir saldırı gerektirirdi. Eğer Keita atladığı kadar oyun oynasaydı belki takımına galibiyeti getirebilirdi. Pislik çıkartma konusunda önemli bir oyuncu olduğunu kimse inkar edemez. Daha önceki maçlarda benzer hareketlerini hatırlıyoruz zaten. Bu fotoğraf işte lüzumsuz bir gerginliğin belgesidir. Atılan yabancı maddeyi savunuyor değilim. Savunmam bugüne kadar yazdıklarımı inkar etmek olur ama futbolcu daha maçın başında sahtekarlığa yönelip ortamı germeyecek.



Şu yerde yatan yaratığı çözümleyemedim bir türlü. Aslında Galatasaray için bu gece en anlamlı fotoğraf bu olsa gerek. Böylesi rezil bir hale epeydir düşmediler sanırım. Skor aldatmasın sizleri sakın. Hakan Şükür dahi fark 4-5 olurdu dediği yerde ben konuşmayayım efsaneleri konuşsun.



Klasikleşen 61. dakika şovunu kelimelerle anlatmaya gerek yok fotoğraf ayan beyan açıklıyor durumu.



Ve mutlu son...



Karşılaşmanın tek golünü Emre'yi kötü rezil eden Colman 30. dakikada kaydetti. Orhan Veli demiş ya bir şiirinde "hiçbir şeyden çekmedi nasırından çektiği kadar" işte Galatasaray defans oyuncuları da hiçbir şeyden çekmedi Trabzonspor oyuncularından çektikleri kadar. Geniş bilgi için bakınız İbrahima Yattara-Frank De Boer.

Maç sonrası görülmeye değer bir sevinç vardı Avni Aker'de. Belki lüzumu olmayan bir üç puan aldık ama özlemiştik be böyle bir atmosferi. Teşekkürler Karadeniz Fırtınası, teşekkürler Trabzonspor. Türkiye Kupası'nın provası olsun bu maç.

Maçın teknik analizine, kim nasıl oyanamışa filan girmiyorum.Trabzonspor iyi oynadı kazandı alın size analiz.

Not:Fotoğraflar için Fatih Balta'ya teşekkür ederim. Ayrıca kombinesini bana veren BURÇAK SAĞLAM'a müteşekkirim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.