1 Eylül 2009 Salı

Trabzonspor Yönetiminin Şark Kurnazlığı 2 (Fatih Tekke)






Trabzonspor yönetimi taraftarlarıyla dalga geçmeye devam ediyor. Transfer sezonu başladığından beri Fatih Tekke ismi hiç Trabzonspor’un gündeminden düşmedi. Fısıltı gazetesi sürekli Fatih Tekke transfer edildi haberini anlattı durdu. Bu konuda çok dedikodu üretildi. Disiplinsiz o yüzden alınmadı dendi, o imamın kulüpte yeri yok dendi, Trabzonspor ile para pazarlığı yapıyor dendi. Bir kısmına şahsen ben bile inandım. Bugün gelinen süreçte ise Fatih Tekke hakkında bu asılsız iddiaların mantıklı olabileceklerine inandığım için kendisinden özür diliyorum.

Transfer sezonunun ortalarında yapılan görüşmelerin sonunda her iki cepheden birbirinin aksi açıklamalar gelmişti. Trabzonspor yönetimi Fatih’i paragöz olarak lanse etmişti kamuoyuna. Fatih Tekke ise Trabzonspor ile para konuşmadığını ve konuşmasının mümkün olmadığını açıklamıştı. O günlerde herkesin kafasında bir soru vardı. Bir taraf yalan konuşuyor ama hangi taraf? Bugün transfer sezonunun son günü ve bu son günde yaşanan gelişmeler o soruya cevap verecek bir niteliğe büründü. Fatih Tekke eğer Trabzonspor ile para konuştuysa ve yüksek bir rakam telaffuz ettiyse neden Fatih Tekke hala daha Trabzonspor’un transfer gündeminde yer almaktadır. Demek sabit fikirli , vizyonsuz yöneticiler artık köşeye sıkıştılar. Burun büktükleri Fatih Tekke onlar için kurtarıcı konumuna gelmişti ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Bu süreçte Fatih Tekke’nin kendi takımında gösterdiği performans onun kulübü tarafından bırakılmasını zorlaştırmıştı.

Bugün yaşanan gelişmelerde Zenit ile Trabzonspor kulübü anlaşamayınca bu transfer gerçekleşmedi. Burada farklı bir nokta var. Fifa’nın kararına göre yurtdışı transferlerinde oyuncu 28 yaşını geçmişse kulübünden 1 yıllık alacağı karşılığına denk gelen bonservis bedeli ile bir başka kulübe transfer olabilir. Bu durumda Fatih’in bonservis bedeli 2,5 milyon euro civarında bir rakama tekamül etmektedir. Gabric transferi için hiç düşünmeden bu parayı veren bir kulübün Zenit ile pazarlık yapmasına dahi gerek yoktur.

Gelelim Trabzonspor yönetiminin taraftarı aptal yerine koyan tavrının analizine. Fatih Tekke, iş bilmez bir kısım yönetici tarafından istenmediğinden dolayı transfer edilmemişti. Transferin son gününde forvet bölgesine yeni bir transfer yapamayacaklarını anlayan yönetim taraftarın gazını almak için bir operasyon yaptı. Fatih Tekke ve kulübüyle görüşülecek , anlaşma sağlanamadığında kimse onlara neden almadınız demeyeceklerdi. Çok güzel bir söz vardır bu konuya uygun düşen. “Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar demiş; yerini genişletmişler yenim dar demiş.“ Madem bu oyuncuyu almaya niyetiniz yok neden şark kurnazlığına başvuruyorsunuz? Sadece sizler mi omuzlarınızın üzerinde taşıdığınız kütlelerde zeka taşıyorsunuz? Bu tür oyunlarınızı sadece ve sadece size dalkavukluk yapan, çıkar peşinde koşan lüzumsuz insanların yediğini hala daha öğrenemediniz mi?

Trabzonspor yönetiminin tüm üyelerine buradan seslenmek istiyorum. Bugün yapmış olduğunuz görev sebebiyle Trabzon sokaklarında başınız dik dolaşabiliyorsunuz ama yarın bu kulübe vurmuş olduğunuz prangalar nedeniyle o sokaklarda utancınızdan gezemez hale geleceksiniz. Tabi hala bir utanma duygunuz varsa ve o duygunuzu menejerlere komisyon olarak satmadıysanız…

2 yorum:

Adem dedi ki...

Kalemine sağlık Engin.

Uzunoğlu dedi ki...

Teşekkür ederim Adem. Keşke olumlu gelişmeler olsa da olumlu yazılar yazsak.