20 Ekim 2009 Salı

Futbol Dehası Hugo Broos



Trabzonspor'un muhteşem hocasına özel bir yazı yazmazsam kendisine haksızlık yapmış olurdum. Malum, takımı galibiyetten galibiyete taşıyan bu futbol dehasını her takım başına getiremez. Hele hele bu dehayı takımın başına getiren yöneticilerin heykelleri derhal Trabzon Meydanı'na dikilmelidir. Hocamız nasıl futbol dehası ise o yöneticiler de dünyada yönetim bazında bir dehaya sahipler.

Şimdi futbol dehamızın üstün marifetlerini tespit etmeye çalışalım. Kendisi her hafta galip geldiği için takımı eksiksizdir. Bu nedenle özellikle milli maç aralarında kendisine ödül vererk Belçika tatili yapmaktadır. Tabi başarı her zaman ödüllendirilmelidir.

Takımının tek forvetle çıktığı maçlarda galibiyetler serisi yakalayan dehamız bu tercihinden asla vazgeçmemektedir. Bu konudaki inadı Trabzonspor'a tarihinin en büyük başarılarını kazandıracağından şüphemiz dahi yoktur.

Takımın defansın sağ kanadındaki oyuncuların çokluğundan dehamız zaman zaman tercih problemi yaşamaktadır. Asıl takdir edilecek mevzu ise özellikle iç saha maçlarında Tayfun Cora'yı Trabzonspor tribünlerine alkışlatmasıdır. Zira her hocanın harcı değildir oyuncularını tribünler tarafından onore ettirmek.

Hele hele Gençlerbirliği maçındaki hamleleri dünya futbol literatürüne girebilecek unsurlar barındırmaktadır. Takımı mağlup duruma düşmüş her hoca gibi o da sistem değişikliğine gitti. O maçtan alnının akıyla çıkması bile takdire şayandır.

Bu dehanın özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Ne mutlu Trabzonspor taraftarına ki böyle muhteşem bir hocaya sahipler. Her takıma nasip olmaz böyle hocalar. Hele aynı doğrultuda muhteşem yöneticilerin böyle bir hocayla buluşmaları şans,talih gibi kavramlarla açıklanamaz. Trabzonspor taraftarları gerçekten Allah'ın sevdiği kullarmış. Keşke Trabzonspor taraftarı olsaydım...

0 yorum: